• Посилання скопійовано

Працівники зможуть обирати будь-які банки для виплати зарплати, - Дубілет

За словами міністра КМУ Д. Дубілета, бухгалтер зможе формувати одну відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично розкидатиме гроші, куди потрібно

Працівники зможуть обирати будь-які банки для виплати зарплати, - Дубілет

Кабінет Міністрів розробляє рішення про надання працівникам можливості обирати банк для виплати заробітної плати, повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

"В Україні існує явище, яке чимало дивує жителів розвинених країн, - "зарплатний проект". Це коли підприємство і банк домовляються про виплату зарплати, не питаючи думки співробітників. Їм просто вказують, на картку якого банку вони будуть отримувати гроші... Ми хочемо запровадити систему, яка дозволить українцям вільно обирати банки, при цьому не вимагатиме від бухгалтерів зайвої роботи", - написав міністр у Telegram-каналі у вівторок.

Дмитро Дубілет розраховує, що зазначене нововведення вдасться впровадити вже в наступному році, при цьому повідомивши, що така робота ведеться спільно з Мінфіном і НБУ.

"Ідея дуже проста: зробити, як у Європі. Робітник просто вказує бухгалтеру свій IBAN (хто пропустив, IBAN - це номер рахунку, як у Європі, який у нас було запроваджено цього року), а бухгалтер формує просту відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично розкидає гроші, куди потрібно", - пояснив Дубілет.

Водночас він зазначив, що поточне законодавство дозволяє працівникам обирати банк для виплати зарплати, але оскільки це пов'язано з деякими труднощами, на практиці таке право практично не реалізовується. Щоб проект запрацював, банкам потрібно буде дещо доопрацювати свої системи, додав Дубілет.

"Також, можливо, потрібно буде запустити "гарячу лінію", куди українці зможуть скаржитися, якщо їм відмовлятимуть у виборі банку", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, всі банки України на початку листопада 2019 року завершили перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунку IBAN.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»