• Посилання скопійовано

Гетманцев пропонує відкласти підвищення мінімальної зарплати до 6500 грн

Голова податкового комітету ВРУ Гетманцев заявив, що відклав би підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тисяч гривень з 1 липня 2021 року до 1 грудня 2021 року. Про перенесення січневого збільшення до 6000 грн мова не йде

Гетманцев пропонує відкласти підвищення мінімальної зарплати до 6500 грн

Судово-юридична газета

За його словами, зарплату піднімають занадто різко, що впливає на інфляцію. Окрім того, підвищення зарплат може збільшити тінізацію бізнесу.

«Тиск на гривню є. Це очевидні речі, бо ми піднімаємо (зарплати – ред) різко. Проте, я би не переоцінював втрати бюджету від цього рішення. Бо втрати бюджету, які ми використовуємо на виплату зарплат бюджетникам за рахунок бюджету, компенсуються надходженнями податків. Тобто, якогось колосального негативного впливу на бюджет ми не очікуємо взагалі.

Водночас не можна заперечувати додаткове навантаження на бізнес, на фонд оплати праці. Дійсно, підвищуючи заробітні плати, ми можемо отримати тінізацію зарплат, коли людей будуть переводити на пів ставки тощо. Так, в цьому є проблема. Тому мені здається, що оптимальною сумою для підвищення зарплати є 6 тис. грн, а не 6,5 тис. грн. Тобто, я б зупинився на 6 тис. грн», – підкреслив нардеп.

За його словами, він відклав би підвищення мінімалки до 6,5 тисяч до 1 грудня 2021 року.

«Тоді, мені здається, що ми б нормально пройшли цей рік. Адже це менше впливатиме і на інфляцію, і на податковий тиск на бізнес», – додав він.

Зазначимо, проєкт державного бюджету на 2021 рік передбачає підвищення мінімалки наступним чином: 6000 грн на початку року, 6500 грн – з 1 липня.

На 2022 рік передбачена «мінімалка» 6700 грн, і 7200 грн – в 2023 році.

***

Читайте також: Якою буде мінзарплата у 2021 році: проєкт Держбюджету

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»