• Посилання скопійовано

Більше третини українців отримують зарплату «в конверті»

У червні 2020 року більшість українців отримували лише «білу зарплату». Водночас 36% громадян всю зарплату або її частину отримували неофіційно

Більше третини українців отримують зарплату «в конверті»

«РБК-Україна» розповідає, що про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

За даними опитування, 63,7% респондентів працювали на основі запису у трудовій книжці або письмового договору та отримували лише офіційну заробітну плату.

Водночас 16,4% працювали на основі запису у трудовій книжці або письмового договору, але частину зарплати одержували неофіційно (в конверті).

Ще 19,8% працювали на основі усної домовленості (без офіційного оформлення).

Дослідження було проведене Центром Разумкова з 17 по 24 червня 2020 року серед 2 017 респондентів по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Метод – інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»