• Посилання скопійовано

Раді пропонують змінити правила оплати працівників гірських місцевостей

У Раді зареєстровано новий законопроєкт щодо підвищення рівня трудових доходів громадян, яким надано статус особи, що проживає і працює (навчається) на території населеного пункту зі статусом гірського

Раді пропонують змінити правила оплати працівників гірських місцевостей

9 листопада 2020 року у ВРУ зареєстровано проєкт Закону №4350 "Про внесення змін до статті 3-1 Закону України "Про оплату праці" щодо підвищення рівня трудових доходів громадян, яким надано статус особи, що проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського".

Метою цього законопроєкту є розширення переліку виплат, які не враховуються при обчисленні заробітної плати працівників, які проживають та працюють на території гірських населених пунктів, для забезпечення її мінімального розміру, що сприятиме підвищенню рівня  їх трудових доходів на 25%.

У зв'язку з цим, пропонується викласти у новій редакції частину другу статті 3-1 Закону «Про оплату праці». За нею, при обчисленні розміру заробітної праці працівника для забезпечення її мінімального розміру не будуть враховуватися доплати та підвищення посадових окладів (тарифних ставок) за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров`я, за роботу на підприємствах, в установах, організаціях, розташованих на території населених пунктів, яким надано статус гірських, за роботу в нічний та надурочний час, роз`їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з 1 січня 2022 року.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»