• Посилання скопійовано

Не змогли виплатити зарплату: як бути зі сплатою ПДФО, ЄСВ та ВЗ?

Якщо суб’єкт господарювання нарахував, але не виплатив заробітну плату, лікарняні, доведеться сплатити ЄСВ не пізніше 20-го числа місяця, наступного за місяцем нарахування доходу, а ПДФО та ВЗ - не пізніше 30 к.дн. за місяцем нарахування доходу

Не змогли виплатити зарплату: як бути зі сплатою ПДФО, ЄСВ та ВЗ?

ДПС у Львівській області пояснює, що ЄСВ та податки на зарплату сплачуються у терміни, незалежно від термінів здійснення фактичних виплат найманим працівникам.

Роботодавці зобов’язані сплачувати ЄСВ, податок на доходи фізичних осіб та військовий збір у частині нарахувань при кожній виплаті заробітної плати (доходу), одночасно з видачею зазначених сум.

У разі несвоєчасної виплати заробітної плати строки сплати ЄСВ та податків мають бути дотримані.

Тобто, у разі, якщо суб’єкт господарювання нарахував, але не виплатив заробітну плату, лікарняні, декретні чи винагороду за цивільно-правовим договором, доведеться сплатити ЄСВ не пізніше 20-го числа місяця, наступного за місяцем нарахування доходу, а ПДФО та ВЗ не пізніше 30 календарних днів, що настають за місяцем нарахування доходу.

Порядок сплати ЄСВ визначено ч. 8 ст. 9 Закону України №2464, а строки сплати ПДФО та ВЗ ст. 168 ПКУ та  пп. 1.4 п. 16-1 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»