• Посилання скопійовано

Список військовозобов'язаних жінок скоротять: подробиці

Голова комітету ВРУ з нацбезпеки обговорив питання скорочення Переліку №313 з Міністром оборони Олексієм Резніковим. Як наслідок – прийнято рішення скоротити його. Чекаємо далі…

Список військовозобов'язаних жінок скоротять: подробиці

Нагадуємо, що 17 грудня 2021 року набрав чинності Перелік №313, завдяки якому велика кількість жінок стали зобов'язаними стати на військовий облік. Докладно про це ми писали  тут.

Після цього відбувся брифінг ЗСУ щодо усіх нововведень, на якому, зокрема, було зазначено, що на військовий облік жінки мають стати до кінця 2022 року, а 23 грудня народний депутат від "Слуги народу" Юлія Гришина заявила, що список професій, за якими жінок братимуть на військовий облік, скоротять.

Також про це вчора висловився у Фейсбуці Олександр Завітневич, голова Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. 

Він підкреслив, що жінок не призиватимуть на строкову службу. Військовозобов'язаними представниці визначених спеціальностей та професій стають лише у воєнний час. Зараз вони мають тільки стати на військовий облік у своїх військкоматах.
 
Окремо Завітневич зауважив, що ще весною прийняли Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку. 
 
 
Голова комітета ВРУ розповів, чому з'явився цей обов'язок.
На його думку, цей обов'язок був би й раніше, але перелік визначав КМУ. Проте КМУ є великим колегіальним органом, а інколи рішення потрібно приймати вже сьогодні. В Законі ж зроблено рамку, що цей перелік визначає Міністерство оборони.
Він підкреслив: "Перелік №313 юстувався (від ред. - проходив реєстрацію в Мін'юсті) і коли він вийшов, ми побачили, що список є дуже великим".
Саме тому Завітневич обговорив це питання з Міністром оборони Олексієм Резніковим і вони дійшли згоди, що перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового  глузду. Професії, які дійсно не знадобляться Збройним Силам та іншим військовим формуванням, будуть виключені.
Чекаємо далі...

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»