• Посилання скопійовано

Чи допускається видача працівникам спецодягу, що уже був у користуванні

І чи не суперечить це вимогам чинних санітарно-гігієнічних правил? Консультує Держпраці

Чи допускається видача працівникам спецодягу, що уже був у користуванні

Держпраці у Кіровоградській області пояснює, що пунктом 4.5 Положення  № 53 передбачено, що засоби індивідуального захисту що були в користуванні, видаються іншим працівникам тільки після відновлення їх придатності (за визначеними інструкціями з їх експлуатації процедурами щодо ремонту та заміни деталей ) і в належному гігієнічному стані.

Строк використання таких засобів залежно від їх зношеності встановлюється роботодавцем за погодженням з профспілковою організацією підприємства (уповноваженою найманими працівниками особою з питань охорони праці за відсутності профспілок), що має бути обумовлено у колективному договорі. Потрібно враховувати характер небезпеки, тривалість перебування працівника під її дією, характеристика робочого місця. 

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»