• Посилання скопійовано

З відпустки для догляду за дитиною - у декретну відпустку: нюанси розрахунку середньої зарплати

Фонд з ТВП розповів про окремі моменти розрахунку "декретних", у разі, якщо працівниця, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років, йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами

З відпустки для догляду  за дитиною - у декретну відпустку: нюанси розрахунку середньої зарплати

ФСС з ТВП у листі від 04.05.2016 р. №5.2-32-685 роз'яснив:

1) Якщо застрахована особа протягом 12 місяців, які передували місяцю настання страхового випадку (видачі листка непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами), не мала заробітку з причини перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, середня заробітна плата обчислюється шляхом ділення тарифної ставки (посадового окладу), встановленої на день настання страхового випадку, на середньомісячну кількість календарних днів (30, 44).

2) Положення п. 28 Порядку №1266 необхідно застосовувати і у випадках обчислення середньої заробітної плати для розрахунку суми допомоги по вагітності та пологах. Такий висновок Фонд робить на основі листів Мінсоцполітики від 16.09.2015 р. №522/18/99-15 та ФСС з ТВП від 25.08.2015 р. №5.2-32-1380Про них писали тут >>

3) Період перебування застрахованої особи у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зараховується до страхового стажу за страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. Тому обмеження розміру допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, визначені в абзаці другому частини четвертої ст. 19 Закону №1105, не застосовуються.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»