• Посилання скопійовано

Комітет з питань соцполітики рекомендує прийняти в цілому проект Трудового кодексу

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення ВРУ підтримав до другого читання проект Трудового кодексу з урахуванням поправок, які приводять його положення у відповідність до норм європейського законодавства

Комітет з питань соцполітики рекомендує прийняти в цілому проект Трудового кодексу

11 квітня 2017 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на якому розглянуто питання про підготовку проекту Трудового кодексу України (№1658, дооп.) до другого читання.

За зверненням тих депутатів, які не змогли бути присутніми на засіданні Комітету 15 березня 2017 року при розгляді проекту Трудового кодексу до другого читання, члени Комітету проголосували за перегляд прийнятого рішення про схвалення тексту порівняльної таблиці з урахуванням поправок до проекту Трудового кодексу України, і повернулись до розгляду тих поправок та пропозицій, на яких наполягали народні депутати.

Так, Комітетом підтримано поправки народних депутатів України І. Геращенко до статті 3 (№56, №57), які уточнюють положення щодо заборони дискримінації в сфері трудових відносин, Л. Денісової до статті 12 (№138), яка забезпечує участь у прийняті нормативних актів роботодавця усіх профспілкових організацій, що діють на підприємстві, та О. Дроздика до статті 190 (№1233) щодо надання оплачуваної відпустки в разі отримання працівником другої вищої освіти.

Крім того, на перегляд були поставлені пропозиції народного депутата України О. Романовського до статей 188-190 (№1230, №1231, №1232) щодо віднесення питання навчальних відпусток до колективно-трудового регулювання. Проте, вони не знайшли підтримки членів Комітету та були відхилені.

У підсумку, Комітетом прийнято рішення схвалити текст порівняльної таблиці до нього з урахуванням проголосованих поправок народних депутатів України та рекомендовано парламенту прийняти законопроект в другому читанні та в цілому.

Усі новини на тему>>

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»