• Посилання скопійовано

Підприємства зобов'язані повідомляти у військкомат про зміну в облікових даних працівників

Підприємства, в яких працюють призовники і військовозобов'язані, повинні у 5-денний строк з дня подання документів вносити до особових карток зміни щодо їх сімейного стану, місця проживання (перебування), освіти, місця роботи і посади, та повідомляти про це військкомат

Підприємства зобов'язані повідомляти у  військкомат про зміну в облікових даних працівників

Міноборони у листі від 31.03.2017 р. №116/9/5/2807 звертає увагу, що на підприємства, установи та організації покладається виконання низки заходів щодо ведення персонального обліку призовників і військовозобов'язаних, серед яких:

  • внесення до особових карток призовників і військовозобов'язаних змін щодо їх сімейного стану, місця проживання (перебування), освіти, місця роботи і посади
  • надсилання щомісяця до 5 числа до районних (міських) військових комісаріатів повідомлень про зміну облікових даних.

Обов'язковою також є перевірка у громадян під час прийняття на роботу (навчання) наявності військово-облікових документів (у військовозобов'язаних - військових квитків або тимчасових посвідчень, а у призовників - посвідчень про приписку до призовних дільниць). Приймання на роботу (навчання) призовників і військовозобов'язаних здійснюватиметься тільки після взяття їх на військовий облік у районних (міських) військових комісаріатах, а також у разі перебування на військовому обліку в Службі безпеки України та Службі зовнішньої розвідки.

Персональний облік призовників і військовозобов'язаних на підприємствах, в установах та організаціях й надалі має вестись згідно з типовою формою первинного обліку №П-2 "Особова картка працівника", в якій:

  • у частині "Назва райвійськкомату за місцем реєстрації" розділу II дані заповнюються на підставі подання військово-облікових документів,
  • в частині "Назва райвійськкомату за місцем фактичного проживання" - відповідно до інформації, отриманої у військовому комісаріаті після проведення перевірки державними органами.

Отже, підприємства, установи та організації, в яких працюють призовники і військовозобов'язані, повинні у 5-денний строк з дня подання відповідних документів вносити до особових карток призовників і військовозобов'язаних зміни щодо їх сімейного стану, місця проживання (перебування), освіти, місця роботи і посади та надсилати щомісяця до 5 числа повідомлення про зміну облікових даних до районних (міських) військових комісаріатів за місцем реєстрації, про що зазначено в військово-обліковому документі.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство оборони України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»