• Посилання скопійовано

Матеріали атестації робочих місць за умовами праці зберігаються на підприємстві 50 років

Держпраці звертає увагу, що матеріали атестації робочих місць за умовами праці є документами сурової звітності і зберігаються на підприємстві 50 років

Матеріали атестації робочих місць за умовами праці зберігаються на підприємстві 50 років

У Держпраці нагадують, що атестація проводиться на підприємствах і в організаціях, незалежно від форм власності й господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та й матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працюючих, а також на їхніх нащадків як тепер, так і в майбутньому.

Відповідно до Постанови КМУ від 01.08.1992 р. № 442 «Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці» атестація проводиться в строки, передбачені колективним договором, але не рідше одного разу на 5 років. Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації робочих місць покладається на керівника ( власника ) підприємства, організації. Матеріали атестації робочих місць за умовами праці є документами сурової звітності і зберігаються на підприємстві 50 років.

Результати атестації використовуються при встановленні пенсій за віком на пільгових умовах, пільг і компенсацій, а також для розробки заходів щодо поліпшення  умов праці та оздоровлення  працюючих.

***

Читайте також:

Атестація робочих місць: хто входить до складу комісії?

На яких робочих місцях потрібно проводити атестацію?

Як Держпраці контролюватиме якість проведення атестації робочих місць

Внесення запису про атестацію робочого місця до трудової книжки

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»