• Посилання скопійовано

Внесено зміни до порядку компенсація витрат роботодавця за працевлаштування переселенців

Кабмін ухвалив зміни до Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб

Внесено зміни до  порядку компенсація витрат роботодавця за працевлаштування переселенців

На засіданні 6 грудня Кабмін ухвалив постанову „Про внесення змін до Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб”. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

На думку міністерства, реалізація цієї постанови сприятиме забезпеченню гарантій збереження за працівниками робочих місць, посиленню соціальної відповідальності роботодавців і підвищенню ефективності заходів сприяння зайнятості для внутрішньо переміщених осіб.

Остаточний текст постанови поки що не оприлюднений.

Згідно з проектом Постанови, у разі звільнення особи, за яку здійснювалася компенсація, за власним бажанням до закінчення строку дії договору про компенсацію витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованої особи з числа внутрішньо переміщених осіб (далі - договір) при наступному її працевлаштуванні по строковому трудовому договору, компенсація за таку особу не здійснюватиметься.

У разі звільнення особи, за яку здійснювалася компенсація, з інших причин до закінчення строку договору, при наступному її працевлаштуванні по строковому трудовому договору, роботодавцю виплачуватиметься залишок компенсації.

Компенсація не здійснюватиметься також у разі працевлаштування особи, за яку така компенсація вже раніше виплачена.

Також прописано, що компенсація витрат роботодавця на оплату праці здійснюватиметься за кожний непарний місяць роботи, протягом року, але не більше шести календарних місяців (для працевлаштованих зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, з числа громадян, зазначених у частині першій ст. 14 Закону "Про зайнятість населення" - за кожний непарний місяць роботи, протягом двох років, але не більше дванадцяти календарних місяців).

Фінансування зазначених заходів здійснюватиметься в межах дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, виданою згідно з Порядком №509. У разі скасування довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи фінансування припинятиметься.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»