• Посилання скопійовано

Нова ЄТС для бюджетників - з 2019 року: проект постанови КМУ

Оприлюднено проект постанови КМУ "Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери"

Нова ЄТС для бюджетників - з 2019 року: проект постанови КМУ

Мінсоцполітики розробило  проект постанови КМУ "Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери". Ознайомитися з ним можна тут>>

Проектом пропонується затвердити та ввести в дію з 1 січня 2019 року:

  • Єдину тарифну сітку груп посад (професій) і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери.
  • Схему віднесення посад (професій) керівних працівників, професіоналів, фахівців, технічних службовців, робітників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери до груп посад (професій).
  • Схему віднесення загальних для всіх установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери посад (професій) керівних працівників, професіоналів, фахівців, технічних службовців, робітників до груп посад (професій).
  • Ставки погодинної оплати праці працівників усіх галузей економіки за проведення навчальних занять.

Як бачимо з таблички, пропонується передбачити 18 груп посад (професій) та 9 підгруп з оплати праці.

У примітках до таблиці зазначено, що посадові оклади (тарифні ставки, ставки зарплати) за групами посад (професій) визначатимуться шляхом множення окладу (тарифної ставки) працівника групи 1 (встановленому у розмірі не менше розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня) на  відповідний базовий коефіцієнт.

Посадовий оклад за підгрупою рахуватиметься шляхом множення окладу (тарифної ставки) працівника групи 1 на  відповідний коефіцієнт за підгрупою оплати праці.

Якщо посадовий оклад (тарифна ставка, ставка зарплати) визначені у гривнях з копійками, цифри до 0,5 відкидаються, від 0,5 і вище - заокруглюються до однієї гривні.

 

 ***

Нагадуємо, що на сьогодні встановлено 25 тарифних розрядів. Посадовий оклад працівника І тарифного розряду з 1 січня 2017 року становить 1600 грн. Більше - у довіднику>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»