• Посилання скопійовано

Підвищений розмір добових на відрядження бюджетників у 2017 році: з якої дати застосовувати?

Відшкодування витрат на відрядження у розмірах, встановлених постановою КМУ від 05.04.2017 р. №241, має здійснюватися з 19.04.2017 р., у тому числі й особам, які на цей час вже перебували у відрядженні - Мінфін

Підвищений розмір добових на відрядження бюджетників у 2017 році: з якої дати застосовувати?

Нагадаємо, що минулого року Кабмін постановою від 05.04.2017 р. № 241 вніс зміни в додаток 1 до постанови КМУ від 02.02.2011 р. № 98 “Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів”. З цього часу:

  • суму добових витрат для держслужбовців встановлено у розмірі 60 гривень (раніше - 30 грн);
  •  збільшено граничну суму витрат на найм житлового приміщення за добу в межах України з 250 гривень до 600 гривень.

Який розмір добових необхідно було застосовувати для службового відрядження, яке припало на день підвищення розміру добових?

Мінфін у листі від 23.10.2017 р. №08030-16-21/28634 зазначив, що нормативно-правові акти КМУ набирають чинності з моменту їх прийняття, якщо більш пізній строк набрання ними чинності не передбачено в цих актах. Акти КМУ, які визначають права і обов’язки громадян, набирають чинності не раніше дня їх опублікування в офіційних друкованих виданнях.

На підставі зазначеного та враховуючи, що постанова №241 визначає права і обов’язки громадян, вона набрала чинності з дня опублікування — 19 квітня 2017 року.

У зв’язку з цим відшкодування витрат на відрядження у розмірах, встановлених цією постановою, має здійснюватись з дня її опублікування, у тому числі і особам, які на цей час вже перебували у відрядженні.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»