• Посилання скопійовано

Працівника-офіцера запасу призвано на службу? За ним зберігається середній заробіток

Як пояснили у Мінсоцполітики, таким працівників нараховується та виплачується середній заробіток за рахунок роботодавця на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичного звільнення

Працівника-офіцера запасу призвано на службу? За ним зберігається середній заробіток

Мінсоцполітики у листі від 27.09.2017 р. № 2447/0/101-17 нагадує, що за працівниками, призваними на військову службу за призовом осіб офіцерського складу, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі (незалежно від підпорядкування та форми власності) і у ФОП, у яких вони працювали на час призову.

Тобто таким працівників на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичного звільнення нараховується та виплачується середній заробіток за рахунок роботодавця.

Документами, що є підтвердженням для роботодавця про проходження військової служби його працівника (у тому числі за призовом осіб офіцерського складу), можуть бути:

  • довідка, яка надається військовим комісаріатом або військовою частиною на запит роботодавця,
  • Витяг з наказу військового комісаріату,
  • Витяг з наказу військової частини про проходження громадянами військової служби.

У разі прийняття на місце такого працівника нового співробітника за строковим трудовим договором, у договорі вказується, що він діє на період проходження працівником військової служби.

Працівник повинен прибути на роботу після звільнення його з військової служби, взяття на військовий облік та у разі необхідності проїзду до місця проживання (перебування).

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»