• Посилання скопійовано

Яких дій з охорони праці слід дотримуватися під час несприятливих погодних умов? — роз'яснення від Держпраці

Держпраці закликає роботодавців вживати відповідних заходів під час несприятливих погодних умов

Яких дій з охорони праці слід дотримуватися під час несприятливих погодних умов? — роз'яснення від Держпраці

Держпраці у Черкаській області повідомляє, що за даними Українського гідрометеорологічного центру 26-27 листопада очікуються складні погодні умови: в Україні, окрім південної частини, мокрий сніг та дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, на Прикарпатті, у центральних та Харківській областях сильні опади; 27 листопада у південних, Дніпропетровській областях та Приазов'ї пориви вітру 15-20 м/с, вночі місцями сильний дощ.

За таких погодних умов підвищується ризик виникнення нещасних випадків при дорожньо-транспортних пригодах та травмування працівників під час пересування, основними причинами якого є падіння через незадовільний стан тротуарів (неприбраний сніг, ожеледиця, вибоїни, ями), падіння з даху снігу.

Враховуючи зазначене та з метою запобігання виробничого травматизму Держпраці вважаєм за необхідне поінформувати піднаглядні суб’єкти господарювання щодо необхідності вжиття відповідних заходів для організації безпечного виконання робіт в умовах ускладненої погодної ситуації.

Держпраці закликає керівників підприємств, установ, організацій приділити особливу увагу:

  • організації та проведенню заходів щодо утримання в належному стані територій, будівель та споруд, інженерних мереж відповідно до діючих стандартів, норм і правил з охорони праці;
  • організації роботи з прибирання снігово-льодяних утворень з дахів будівель та споруд;
  • забезпеченню необхідним для прибирання снігу і льоду ручним інвентарем у справному стані та достатнім запасом матеріалів для посипання (пісок, шлак).

Держпраці наголошує на необхідності організувати проведення з працівниками підприємств позапланових інструктажів з охорони праці щодо вимог безпеки та особистої обережності під час руху на території підприємств та виконання робіт в умовах ускладненої погодної ситуації.

Дотримання вимог охорони праці та безпечної організації виконання робіт є запорукою запобігання нещасних випадків на підприємствах, в установах, організаціях у зимовий період.

Джерело: Держпраці у Черкаській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»