• Посилання скопійовано

Вихідні у грудні: коли і скільки відпочиватимемо?

У грудні будемо мати додатковий вихідний день - 25 грудня. З урахуванням цього, на дні відпочинку припаде третина місяця - 11 вихідних днів проти 20 робочих

Вихідні у грудні: коли і скільки відпочиватимемо?

Нагадаємо, що минулого року 25 грудня (Різдво за Григоріанським календарем) визнано офіційним святковим днем в Україні. Тож у грудні тепер маємо додатковий вихідний день.

Більш того, оскільки цього року 25 грудня припадає на вівторок, то будемо мати одразу три вихідні дні поспіль -  з 23 по 25 грудня. Звісно, якщо ваш роботодавець дослухається до рекомендацій Кабміну (розпорядження від 11.01.2018 р. № 1-р) та перенесе робочий день з понеділка 24 грудня на суботу 22 грудня.

Крім того, цим же розпорядженням рекомендується перенести робочий день з понеділка 31 грудня на суботу 29 грудня. В такому випадку в період новорічних свят також будемо мати три вихідні - з 30 грудня по 1 січня.

Відповідно останні робочі дні перед цими вихідними, 22 грудня та 29 грудня, будуть скорочені на 1 годину.

Загалом у грудні 31 день, з них:

  • 20 робочих днів;
  • 11 неробочих днів.

Норми тривалості робочого часу на 2018 рік дивіться тут>>

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»