• Посилання скопійовано

Роботодавець не приймає заяву про звільнення: як бути?

Держпраці надала рекомендації щодо ситуації з неприйняттям заяви про звільнення роботодавцем

Роботодавець не приймає заяву про звільнення: як бути?

Держпраці у Черкаській області зазначила: якщо працівник бажає звільнитися з займаної ним посади, але керівник чи уповноважений орган не приймає заяву про звільнення за власним бажанням, не видає наказ про звільнення, затягує такий процес, або ніяк не реагує, у такому випадку працівнику потрібно направити заяву про звільнення рекомендованим листом з повідомленням на юридичну адресу підприємства, де він працює. День отримання підприємством такого листа буде вважатися днем подання працівником заяви про звільнення.

За ст. 38 КЗпП, працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні.

Якщо ви вважаєте, що роботодавець порушив ваші трудові права, – можете направити до Управління Держпраці скаргу (електронне звернення громадян) з проханням перевірити дотримання роботодавцем вимог законодавства про працю.

Джерело: Держпраці у Черкаській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»