• Посилання скопійовано

За якими травмами та хворобами дитини будуть надаватися неоплачувані відпустки? Затверджено перелік

Уряд затвердив перелік тяжких захворювань, розладів, травм, станів, що дають право працівнику на отримання відпустки без збереження заробітної плати на дитину, якій не встановлено інвалідність

За якими травмами та хворобами дитини будуть надаватися неоплачувані відпустки? Затверджено перелік

Відповідно до ст. 25 Закону про відпустки, відпустка без збереження заробітної плати за бажанням працівника надається в обов'язковому порядку, зокрема, матері або іншим особам, в разі якщо дитина потребує домашнього догляду, - тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як:

  • до досягнення дитиною шестирічного віку,
  • до досягнення дитиною шістнадцятирічного віку - якщо дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежний) або якщо дитина, якій не встановлено інвалідність, хвора на тяжке перинатальне ураження нервової системи, тяжку вроджену ваду розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічне, онкогематологічне захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкий психічний розлад, гостре або хронічне захворювання нирок IV ступеня,
  • до досягнення дитиною вісімнадцятирічного віку -  якщо дитині встановлено категорію "дитина з інвалідністю підгрупи А" або дитина, якій не встановлено інвалідність, отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги.

Перелік тяжких захворювань, розладів, травм, станів тощо, що дає право працівнику на отримання відпустки без збереження заробітної плати на дитину, якій не встановлена інвалідність, мав бути затверджений Кабінетом Міністрів України. Що й було зроблено постановою КМУ від 27.12.2018 р. №1162.

Ознайомитися з переліком можна тут>>

Постанова №1162 набрала чинності 1 січня 2019 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»