• Посилання скопійовано

Періодичні медогляди: які документи надати Держпраці?

Які документи слід надати для визначення категорії працівників, які підлягають періодичному медичному огляду? Як складається акт визначення категорій працівників?

Періодичні медогляди: які документи надати Держпраці?

1. Для визначення категорії працівників, які підлягають періодичному медичному огляду, та складання Акту визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду, згідно з наказом МОЗ від 21.05.2007 р. №246 підприємствам потрібно надати такі документи:

  • лист на ім’я начальника ГУ Держпраці з проханням визначити категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду, та скласти Акт;
  • штатний розклад з зазначенням назви структурного підрозділу, посади згідно з Держкласифікатором України ДК 003:2010 з уточненням прізвища, ім’я та по батькові працівників, кількості штатних посад з вказівкою кількості осіб (чоловіків і жінок), які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду, згідно Акту визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду згідно з наказом МОЗ №246 (Додаток № 1);
  • лабораторні дослідження умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу з метою визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду (п. 3.1 наказу МОЗ №246);
  • окремо надати перелік робіт, для виконання яких є обов’язковим попередній (періодичні) медичний огляд працівників згідно з дод. 5 наказу МОЗ  №246;
  • виписка з Єдиного Державного Реєстру;
  • всі документи повинні бути підписані та завірені.

В листі підприємства необхідно вказати контакти уповноваженої особи, яка бере участь при визначенні категорії працівників.

 

2. Списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам, складаються на підставі Акту визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду відповідно до п. 2.3 наказу МОЗ №246.

Для погодження списків необхідно надати такі документи:

  • супровідний лист з проханням погодити списки;
  • списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам в 4-х примірниках;
  • копію Акту визначення категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду.

 

3. Для підписання Заключного акту за результатами періодичного медичного огляду працівників необхідно надати:

  • супровідний лист з проханням підписати Заключний акт;
  • заключний акт поточного року (в 6-х примірниках);
  • копію Заключного акту попереднього медогляду;
  • інформація про виконання заключного акту попереднього медогляду конкретно за пунктами.

Джерело: Держпраці у Одеській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»