• Посилання скопійовано

Уряд суттєво скоротив квоту на прийом мігрантів у 2019 році

Квоту на прийом мігрантів в 2019 році скоротили більш ніж на 600 осіб

Уряд суттєво скоротив квоту на прийом мігрантів у 2019 році

Кабінет Міністрів України істотно скоротив квоту на прийом мігрантів в 2019 році. Відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

Згідно з ухваленим рішенням, у 2019 році залишитися на постійне проживання в Україні зможуть 3 768 іноземців. Зазначимо, квоту скорочено на 620 осіб порівняно з 2018 роком.

Таким чином, квота на імміграцію діячів науки і культури складе 280 осіб, висококваліфікованих спеціалістів – 4 особи, родичів громадян України – 2 945 осіб, військовослужбовців Збройних сил України (від 3 і більше років) – 41 особа.

Крім того, міграція для інвесторів, які вклали в економіку не менше 100 тис. доларів, не обмежена.

На засіданні уряду представник Федерації роботодавців розкритикував квоту в 4 висококваліфікованих спеціаліста. У той же час міністр соціальної політики Андрій Рева запропонував взагалі скасувати квоти для такої категорії. У результаті прем'єр Володимир Гройсман доручив доопрацювати документ.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд оцінює кількість трудових мігрантів з України в 2-3 млн осіб.

Зазначимо також, що Національний банк прогнозує в 2019 році зростання надходжень від трудових мігрантів з України.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»