• Посилання скопійовано

Працівник виконує обов'язки тимчасово відсутнього працівника: що з оплатою?

За виконання обов’язкiв тимчасово вiдсутнього працівника передбачено доплату. Інакше — штраф!

Працівник виконує обов'язки тимчасово відсутнього працівника: що з оплатою?

Штраф у розмірі  834 600 гривень накладено на суб’єкта  господарювання агропромислової галузі, що зареєстрований та працює у Кельменецькому районі Чернівецької області.

Штрафну санкцію накладено за порушення ст. 105  та ст. 106 КЗпП.

Грубі порушення законодавства про працю виявлено під час здійснення інспекційного відвідування головними державними інспекторами відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області.

Фахівці Держпраці встановили, що зарплата  нараховується не в повному обсязі працівникам, котрі виконували водночас зі своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткову роботу за іншою професією (посадою) без звільнення від своєї основної роботи.

Так, перевіркою відомостей із нарахування зарплати за певний період встановлено, що додаткова оплата за суміщення професій окремим працівникам не нараховувалася і не виплачувалася.

Перевіркою табелів обліку відпрацювання робочого часу також встановлено, що окремі працівники виконували свої трудові обов’язки у понаднормовий час, проте додаткова  оплата праці в агроформуванні їм не здійснювалася.

У такий спосіб роботодавець допустив порушення трудових та соціальних прав двадцяти працівників підприємства.

 

Довідково: 

  • За порушення термінів виплати зарплати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш, ніж  на один місяць, виплата їх не в повному обсязі карається фінансовою санкцією, накладеною територіальним органом Держпраці у розмірі 12 519 гривень;
  • за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці на роботодавця накладається фінансове стягнення у сумі 41 730 гривень щодо кожного працівникам, чиї трудові та соціальні права порушено.

Джерело: Держпраці у Чернівецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»