• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують спростити працевлаштування іноземців

У Раді зареєстровано законопроект №10272 щодо подолання та упередження негативних наслідків масової трудової міграції українців за кордон

Нардепи пропонують спростити працевлаштування іноземців

6 травня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №10272 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подолання та упередження негативних наслідків масової трудової міграції українців за кордон".

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроектом пропонується:

1. Заборонити компаніям, що працюють y сфері міжнародного працевлаштування, отримувати кошти з потенційного шукача роботи за працевлаштування за кордон.

2. Ввести адміністративну відповідальність за порушення компаніями, що працюють y сфері міжнародного працевлаштування, заборони на стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних та інших винагород за посередництво у працевлаштуванні в Україні або за кордоном.

3. Визначити рівні та конкурентні умови для роботодавця щодо вибору працівника через спрощення процедур та правил працевлаштування в Україні іноземних громадян та осіб без громадянства шляхом:

  • введення права роботодавця здійснювати найм іноземців та осіб без громадянства після отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, скасувавши вимогу до мінімальної заробітної плати таких працівників;
  • передачі повноваження щодо видачі та продовження дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства територіальним органам центрального органу, що реалізує державну політику у сферах імміграції (Державна міграційна служба України);
  • спрощення процедури видачі дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства;
  • уніфікація та зниження вартості отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства до одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлених законом на 1 січня календарного року та скасування плати для продовження дії дозволу.

Розмір плати за видачу дії дозволу пропонують встановити в розмірі один прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлених законом на 1 січня календарного року, в якому роботодавцем подані документи. Продовження дії дозволу здійснюватиметься безоплатно.

У разі прийняття цей Закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»