• Посилання скопійовано

Президент заявив про застарілість КЗпП та деяких інших законодавчих актів України

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками бізнесу констатував застарілість Кодексу законів про працю, створеного ще в 1971 році (за радянських часів і з радянськими нормами). Також він пообіцяв реформу судів і позбавити СБУ невластивих функцій

Президент заявив про застарілість КЗпП та деяких інших законодавчих актів України

Як розповідає «Українська правда», Президент Володимир Зеленський констатував застарілість текстів деяких діючих законів України і навів приклад «ленінських ідей» у кодексі про працю.

Про це сказав 20 червня під час діалогу влади і бізнесу.

«Безнадійно застарів кодекс законів про працю. Він створений у 1971 році. Зараз ті самі правила ми пропонуємо підприємцям, іноземцям, не дивно, що вони не хочуть їх приймати», – сказав президент.

«В результаті перемоги великої жовтневої соціалістичної революції в нашій країні були створені необхідні передумови для розв’язання однієї з найважливіших соціальних проблем – задоволення потреби трудящих у житлі, втілюючи у життя ленінські ідеї побудови комуністичного суспільства і здійснюючи курс на підвищення матеріального та культурного рівня життя народу. Радянська держава послідовно реалізує розроблену комуністичною партією програму житлового будівництва», – процитував Зеленський, за його словами, діючий кодекс.  

«Як вам?...Зараз 2019 рік і це досі діючий український закон, який регулює житлові відносини. Вибачте, це – треш! І це має піти в історію», – додав президент.

За його словами, Україні слід позбутися «нафталінового пострадянського регулювання». Зокрема, щодо заборони українців вільно розпоряджатися власною землею чи грати в легальні азартні ігри.

Також Зеленський сказав, що в майбутньому слід очікувати реформу судів, а СБУ позбавлять невластивих функцій.

Відзначимо, що наразі, згідно з документом на сайті ВРУ, слів про «ленінські ідеї» немає у тексті кодексу законів про працю.

Джерело: Українська правда

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»