• Посилання скопійовано

З 21 червня усиновлювачам мають надавати додаткові відпустки

21 червня набрав чинності закон про додаткові відпустки усиновлювачам

З 21 червня усиновлювачам мають надавати додаткові відпустки

У зв’язку з офіційним опублікуванням у «Голосі України» 20.06.2019 р. з наступного дня набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування».

Цим Законом КЗпП та Закон про відпустки приведено у відповідність до СКУ в питанні усиновлення дітей віком від двох місяців та забезпечення рівних прав на отримання одноразової оплачуваної відпустки у зв’язку з усиновленням дитини для всіх усиновлювачів.

Згідно з новою редакцією ст. 182 КЗпП, працівникам, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, надаватиметься одноразова оплачувана відпустка у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 к. д. (70 к. д. – при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини.

Така відпустка надаватиметься за умови, що заява про надання відпустки надійшла не пізніше трьох місяців з дня набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини.

У разі усиновлення дитини (дітей) подружжям зазначена відпустка надається одному з подружжя на їх розсуд.

Працівникам, які усиновили дитину (або одночасно двох і більше дітей), надається відпустка для догляду за дитиною на умовах і в порядку, встановлених статтями 179 і 181 КЗпП.

Відповідні зміни також внесені у ст. 17 та ст. 18-1 Закону про відпустки.

Закон від 30.05.2019 р. №2728-VIII чинний з 21.06.2019 р.

***

Читайте також: Президент підписав закон щодо додаткових відпусток працівникам-усиновлювачам

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»