• Посилання скопійовано

Додаткові відпустки за особливий характер праці: яка тривалість?

Тривалість додаткової відпустки за особливий характер праці не перевищує 35 к.дн. Але конкретна тривалість встановлюється колдоговором залежно від зайнятості працівника

Додаткові відпустки за особливий характер праці: яка тривалість?

Держпраці у Дніпропетровській області надає роз’яснення щодо підстав надання працівникам додаткових відпусток за особливий характер праці.

Право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці мають окремі категорії працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 8 Закону України «Про відпустки», Порядку застосування Списку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість працівників на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку, затвердженого наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 30.01.1998 р. №16 «Про затвердження Порядків застосування Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці» (із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 04.06.2003 р. №150, наказом Міністерства соціальної політики України від 04.07.2017 р. №1103), додатком 2 «Список виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов'язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров'я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці» до постанови КМУ від 17.11.1997 р. №1290 (далі – Список).

Тривалість додаткової відпустки за особливий характер праці не перевищує 35 календарних днів. Конкретна тривалість встановлюється колективним договором залежно від зайнятості працівника в зазначених у Списку виробництвах, роботах, професіях і посадах.

Визначення права працівника на додаткову відпустку за особливий характер праці не потребує проведення атестації його робочого місця за умовами праці.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»