• Посилання скопійовано

Чому скасування трудових книжок ставить під загрозу трудовий стаж до 2000 року?

За позицією Держпраці, трудовий стаж працівників, які працювали до 2000 року, підтверджується винятково записами трудових книжок. Тому є багато нюансів, які необхідно спочатку врегулювати на законодавчому та технічному рівні

Чому скасування трудових книжок ставить під загрозу трудовий стаж до 2000 року?

Начальник відділу з питань додержання законодавства  про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області Юрій Пуріч відповів на запитання журналістів програми «Новини» телеканалу «Чернівецький промінь» щодо доцільності відміни трудових книжок та переведення документів у цифровий формат.

Насамперед посадовець Держпраці акцентував на тому, що наразі чимало ЗМІ обговорює тему так званої ліквідації трудових книжок.

«Держава не ставить собі за мету  ліквідацію трудових книжок, як таких. Держава ставить собі за мету  переведення документів у цифровий формат, створивши єдиний реєстр працівників, – підкреслив в інтерв’ю журналістам «Новин» Юрій Пуріч. – У такий реєстр має бути внесено повну  інформацію щодо трудової діяльності громадян».

«Слід також зазначити, що наразі електронні дані трудового стажу працівників зберігаються у Пенсійному фонді України. Але ці відомості вносяться в електронний формат відомства, починаючи з 2000 року. Облік трудового стажу працівників, які працювали до 2000-го, підтверджуються винятково записами трудових книжок. Тобто, є багато нюансів, які необхідно спочатку врегулювати на законодавчому та технічному рівні», – наголосив у коментарі журналістам посадовець територіального органу Державної служби України з питань праці.  

***

Читайте також:

Джерело: Держпраці у Чернівецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»