• Посилання скопійовано

Вихідні у грудні: коли будемо відпочивати, а коли відпрацьовувати?

25 грудня (середа) буде вихідним днем. Водночас робочі дні переносяться з понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня, а також з вівторка 31 грудня на суботу 28 грудня

Вихідні у грудні: коли будемо відпочивати, а коли відпрацьовувати?

Нагадаємо, що у 2017 році 25 грудня (Різдво за Григоріанським календарем) визнано офіційним святковим днем в Україні. Тож з цього часу у грудні маємо додатковий вихідний день. Цього року - це середа.

Водночас у грудні будемо мати дві робочі суботи  - 21 і 28 грудня. Звісно, якщо ваш роботодавець дослухається рекомендацій Кабміну (розпорядження від 10.01.2019 р. № 7-р) та перенесе робочі дні:

  • з понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня;
  • з вівторка 31 грудня на суботу 28 грудня.

У такому випадку в період новорічних свят будемо мати чотири вихідні - з 29 грудня по 1 січня.

Загалом у грудні 31 день, з них:

  • 21 робочий день;
  • 10 неробочих днів (9 вихідних і 1 святковий).

Норми тривалості робочого часу на 2019 рік дивіться тут, а на 2020 рік ось тут.

 

Як будуть працювати банки?

Регламент роботи системи електронних платежів Нацбанку та банківської системи у зв’язку з перенесенням робочих днів у 2019 році був визначений Нацбанком ще на початку квітня. Про це ми повідомляли тут.

За ним, дні роботи системи електронних платежів Нацбанку переносяться з понеділка 30 грудня – на суботу 21 грудня, з вівторка 31 грудня – на суботу 28 грудня. За потреби 30 і 31 грудня 2019 року банки можуть здійснювати касові операції з клієнтами без відкриття операційного дня банку.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»