• Посилання скопійовано

Як будуть працювати електронні трудові книжки: позиція міністра соцполітики

За словами Соколовської, у сфері зберігання стажу в електронній формі є комплексна система захисту інформації. Тому українцям не слід боятися, що дані про їхній стаж зникнуть

Як будуть працювати електронні трудові книжки: позиція міністра соцполітики

Кабінет Міністрів України вже затвердив перехід на електронні трудові книжки, але рішення ще має підтримати Верховна Рада. Міністр соціальної політики Юлія Соколовська в ефірі телеканалу "Україна 24" пояснила, як ця система буде працювати, якщо парламент ухвалить урядовий законопроєкт, - пише "Сьогодні".

За словами міністра, українцям не доведеться нікуди звертатися, щоб оцифрувати паперові трудові книжки.

"Ваш роботодавець вносить ваш стаж в електронний реєстр. Уже зараз є реєстр застрахованих осіб, де вказані всі ваші внески. Ви можете подивитися свій стаж, скільки ви внесків робили... Потім там просто збільшиться кількість інформації – де ви працювали, хто був роботодавцем. Буде технічна можливість і в самої людини заповнити те, що не заповнив роботодавець. Зараз цієї функції немає. Але вона може з'явитися після того, як Верховна Рада підтримає законопроєкт", – зазначила Соколовська.

За її словами, у цій сфері є комплексна система захисту інформації, а тому українцям не слід боятися, що дані про їхній стаж зникнуть.

"У нас є резервне копіювання, кібербезпека, і ці речі розвиваються так само стрімко, як розвивається наше життя. Тобто стаж не загубиться", – запевнила міністр.

При цьому заповнювати паперові трудові книжки будуть ще кілька років.

"Для цього є перехідний період від трьох до п'яти років. У нас були дискусії, скільки цей період повинен становити, ми пропонували п'ять років", – уточнила Соколовська.

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»