• Посилання скопійовано

Федерація роботодавців бере участь у доопрацюванні законопроекту про працю

Федерація продовжить збирати ключові пропозиції великих компаній щодо прогресивних форм і методів осучаснення трудових відносин з тим, щоб ефективно напрацьовувати необхідні зміни в рамках Робочої групи, створеної при Комітеті ВРУ

Федерація роботодавців бере участь у доопрацюванні законопроекту про працю

23 січня у ФРУ говорили про вкрай актуальну для всієї країни тему. У дискусії щодо того, наскільки новий закон про працю відповідає очікуванням бізнесу взяли участь експерти Федераціі, представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, близько 30 управлінців, HR директорів, менеджерів з персоналу, правників, що спеціалізуються на проблематиці трудових відносин провідних компаній. Серед них Carlsberg Ukraine, Київстар, UKRAVIT, Метінвест, Укрзалізниця, група "Нафтогаз Україна","Київхліб", Kromberg & Schubert, Ветропак Україна, "Єврокар" та багато інших

Обговорили найбільш актуальні проблеми у застосуванні діючого трудового законодавства, бачення бізнесу щодо необхідності подальшого реформування трудових відносин в контексті нових законодавчих ініціатив, поділилися практикою управління трудовими процесами. Учасники дискусії зазначили, що в цілому Закон осучаснює трудові відносини, спрощує вхід/вихід з ринку праці, а також систему адміністрування трудових відносин, створює основу для легалізації трудових відносин, приділяє в рівній мірі належну увагу до захисту прав як роботодавців, так і працівників, чим дотримано принцип збалансованості прав. Втім, деякі його позиції потребують доопрацювання.

З часу свого заснування у 2002 році Федерація роботодавців бере активну участь в обговоренні та розробці проектів Трудового Кодексу. Роботодавці переконані, що трудове законодавство має бути інструментом підвищення інвестиційної привабливості економіки України. Адже без легальних робочих місць і бажання інвестувати у їх створення всі інші намагання захистити людину праці не будуть дієвими.

"Мабуть ніхто не сумнівається, що за майже 50 років - а саме стільки існує Кодекс законів про працю, за яким ми досі живемо, світ дуже сильно змінився. З'явилися нові технології, нові виробництва і, відповідно, нові форми трудових відносин. Перший проект Трудового кодексу, який у 2003 році з'явився в Україні, був здоровою реакцією молодої держави, яка прагне успіху та економічного зростання, на вимоги часу. Наразі маємо 5 законопроектів, метою яких є реформування трудового законодавства. Профільний комітет ВР рекомендував всі ці законопроекти для розгляду в Парламенті.

Сьогодні в рамках дискусії ми провели обговорення щодо наявних законодавчих ініціатив, у тому числі урядового проекту закону про працю. Побачили у ньому як роботодавці і багато позитивних новел, і ризики. Розраховуємо, що закон про працю в процесі доопрацювання не втратить позитивні для роботодавців моменти, але водночас будуть доопрацьовані певні недоліки", - зазначив Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник.

Тож Федерація продовжить збирати ключові пропозиції великих компаній щодо прогресивних форм і методів осучаснення трудових відносин з тим, щоб ефективно напрацьовувати необхідні зміни в рамках Робочої групи, створеної при Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

 ***

Читайте також:

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»