• Посилання скопійовано

Профспілки вирішили через суд відкликати законопроект про працю

До Окружного адміністративного суду м. Києва надійшов позов щодо відкликання законопроекту про працю

Профспілки вирішили через суд відкликати законопроект про працю

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Федерації професійних спілок України про визнання протиправними дій Кабінету Міністрів України  в частині порушення процедури погодження із СПО об’єднань профспілок проекту Закону України «Про працю», який в подальшому зареєстрований у ВРУ за №2708 від 28.12.2019р. Серед інших вимог позову - зобов’язати КМУ, як суб’єкта законодавчої ініціативи, відкликати вказаний законопроект.

Позивач вважає, що при підготовці законопроекту «Про працю» КМУ не дотримався вимог Закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», та просить суд визнати його бездіяльність протиправною.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

 ***

Читайте також:

Джерело: Окружний адміністративний суд м. Києва

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»