• Посилання скопійовано

Електронні лікарняні: розроблено проект порядку видачі, продовження та обліку

Профспілки оприлюднили Порядок видачі, продовження та обліку документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність

Електронні лікарняні: розроблено проект порядку видачі, продовження та обліку

Нещодавно МОЗ повідомило про запуск в тестовому режимі електронних лікарняних (в два етапи). Зі слів заступника міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослава Кучера, розпочнуть з підготовки нормативно-правових актів, які забезпечить роботу цих лікарняних.

Так, СПО об'єднань профспілок уже оприлюднив для обговорення проект наказу МОЗ, яким затверджено Порядок видачі, продовження та обліку документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність.

Переглянути його можна тут>>

Цей Порядок поширюється на всі заклади охорони здоров'я будь-якої організаційно-правової форми та фізичних осіб - підприємців, які в установленому законом порядку одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Ним, зокрема, передбачено, що тимчасову непрацездатність застрахованих осіб засвідчуватимуть листком непрацездатності, виданим з використанням засобів вебсервісу Електронного реєстру листків непрацездатності (ЕРЛН).

Внесення за допомогою вебсервісу ЕРНЛ даних про випадок тимчасової втрати працездатності здійснюватиметься за реєстраційним номером облікової картки платника податків.

Кожному зареєстрованому в ЕРЛН листку непрацездатності автоматично присвоять унікальний номер у випадку непрацездатності за результатами внесення даних про тимчасову непрацездатність.

Листок непрацездатності вважатиметься виданим з моменту реєстрації внесених даних про тимчасову непрацездатність в Реєстр за цим унікальним номером.

Після реєстрації листка непрацездатності в Реєстрі пацієнту (його законному представнику) за його бажанням можуть надавати належним чином засвідчене особою, що видана листок непрацездатності, повідомлення про реєстрацію листка непрацездатності у паперовій формі з зазначенням єдиного реєстраційного номеру листка непрацездатності.

Інформування пацієнта про видачу листка непрацездатності здійснюватиме ПФУ в день реєстрації даних про тимчасову втрату працездатності в ЄРЛН через Електронний кабінет застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг ПФУ, за допомогою СМС або іншими засобами телекомунікацій.

У день видачі листка непрацездатності автоматично формується та надсилається в електронний кабінет роботодавцю, який є страхувальником непрацездатної особи, відповідне повідомлення в електронній формі про видачу листка непрацездатності.

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування (крім пункту 5 наказу, який набере чинність через 90 днів з дня офіційного опублікування цього наказу).

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»