• Посилання скопійовано

Які особливості поділу на частини відпустки на дітей?

Фахівці Держпраці розповіли, як поділити на частини додаткову соціальну відпустку на дітей

Які особливості поділу на частини відпустки на дітей?

Державна служба України з питань праці пояснює, що порядок і умови надання щорічних відпусток врегульовано ст. 79 КЗпП. Додаткова відпустка працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, передбачена ст. 182-1 КЗпП, хоча і надається щорічно, не є щорічною відпусткою у розумінні ст. 74 КЗпП, тому поділу на частини не підлягає, адже, у ст. 79 КЗпП мова йде тільки про щорічну основну та щорічні додаткові відпустки.

Мінсоцполітики у своїх листах від 05.07.2013 р. №290/13/116-13 та від 12.05.2015 р. №256/13/116-15 дотримується думки, що відпустку на дітей доцільно ділити на частини за підставами. Тобто якщо є декілька підстав, то спочатку можна надати відпустку за однією (наприклад, тривалістю 7 днів), а через деякий час – за іншою підставою (наприклад, тривалістю 10 днів).

***

Читайте також: Особливості надання соцвідпусток на дітей, – нагадування від Держпраці

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»