• Посилання скопійовано

Як відрізнити трудові відносини від інших: тест від Держпраці

Трудовий договір укладається між працівником і роботодавцем. Сторонами цивільно-правової угоди можуть бути будь-які юридичні або фізичні особи

Як відрізнити трудові відносини від інших: тест від Держпраці

Держпраці в Тернопільській області зазначає, що досить часто роботодавці пропонують укласти цивільно-правову угоду замість трудового договору.

Пам’ятайте: Трудовий договір укладається між працівником і роботодавцем. Сторонами цивільно-правової угоди можуть бути будь-які юридичні або фізичні особи.

Перевірте, чи маєте ви трудові відносини, за допомогою контрольного списку:

КОНТРОЛЬНИЙ СПИСОК ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

Якщо ви відповіли ТАК більше двох разів, цілком можливо, що ваші відносини з роботодавцем трудові. При цьому ви не маєте трудового договору? Зверніться за консультацією до Державної служби з питань праці.

Завантажити pdf

***

Читайте також: Що таке незадекларована праця: роз'яснення від Держпраці

Джерело: Держпраці у Тернопільській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»