• Посилання скопійовано

Електронний реєстр лікарняних повноцінно може запрацювати до 1 січня 2021 року: проєкт постанови ВРУ

Нардепи намагаються пришвидшити повноцінний запуск Електронного реєстру листків непрацездатності

Електронний реєстр лікарняних повноцінно може запрацювати до 1 січня 2021 року: проєкт постанови ВРУ

21 жовтня 2020 року у ВРУ зареєстровано проєкт Постанови ВРУ №4243 "Про заходи щодо запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності".

Мета і завдання проєкту – забезпечення функціонування Електронного реєстру листків непрацездатності в найближчі строки, а також проведення аудиту ефективності використання коштів, виділених на його.

З огляду на це, пропонується доручити:

1. Кабінету Міністрів України:

  • вжити заходів щодо прискорення розробки та внесення змін до відповідних нормативно-правових актів з метою впровадження Електронного реєстру листків непрацездатності;
  • подати до Верховної Ради України законопроекти, направлені на забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я з Електронним реєстром листків непрацездатності (у разі необхідності);
  • здійснити аудит ефективності використання коштів, виділених на впровадження Електронного реєстру листків непрацездатності;
  • інформувати Комітет про вжиті заходи до 15 січня 2021 року та щоквартально у подальшому.

2. Міністерству охорони здоров’я до 1 січня 2021 року:

  • розробити та затвердити свої нормативно-правові акти, необхідні для впровадження Електронного реєстру листків непрацездатності;
  • погодити із Пенсійним фондом України, Фондом соціального страхування України та затвердити Порядок видачі, продовження та обліку листків непрацездатності.

3. Міністерству охорони здоров’я спільно з Міністерством соціальної політики, Національною службою здоров’я, Пенсійним фондом та Фондом соціального страхування України забезпечити повноцінне функціонування Електронного реєстру листків непрацездатності до 1 січня 2021 року. 

4. Рахунковій палаті України включити до плану роботи на 2021 рік здійснення аудиту ефективності  та фінансового аудиту щодо запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності.

У разі прийняття ця Постанова набере чинності з дня її прийняття.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»