• Посилання скопійовано

7 ознак наявності трудових відносин: законопроєкт від Мінекономіки

Оприлюднено проєкт змін до КЗпП щодо визначення поняття трудових відносин та ознак їх наявності

7 ознак наявності трудових відносин: законопроєкт від Мінекономіки

СПО профспілок оприлюднило для обговорення проєкт Закону «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо визначення поняття трудових відносин та ознак їх наявності».

У разі прийняття він набере чинності через три місяці з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

 

Що пропонується?

1. Визначити на законодавчому рівні поняття трудових відносин та ознак їх наявності

Так, згідно з новою ст. 21-1 КЗпП, роботу зможуть визнати такою, яка виконується в межах трудових відносин незалежно від назви та виду договірних відносин між сторонами, якщо будуть три і більше нижчезазначених ознак наявності трудових відносин:

  1. особисте виконання особою роботи за конкретною кваліфікацією, професією, посадою за дорученням та під контролем особи, в інтересах якої виконуються роботи;
  2. здійснення регулювання процесу праці, що має постійний характер та, як правило, не передбачає встановлення особі конкретного визначеного результату (обсягу) робіт за певний період часу;
  3. виконання роботи на визначеному або погодженому з особою, в інтересах якої виконуються роботи, робочому місці з дотриманням встановлених нею правил внутрішнього трудового розпорядку;
  4. організація умов праці, зокрема, надання засобів виробництва (обладнання, інструментів, матеріалів, сировини, робочого місця) забезпечується особою, в інтересах якої виконуються роботи;
  5. систематична виплата особі, яка виконує роботу, винагороди у грошовій або натуральній формі;
  6. встановлення особою, в інтересах якої виконуються роботи, тривалості робочого часу та часу відпочинку;
  7. відшкодування поїздок та інших фінансових витрат, пов'язаних з виконанням роботи, особою, в інтересах якої виконується робота.

2. Визначити у КЗпП правонаступництво у трудових відносинах

Цьому присвятять окрему ст. 36-1 КЗпП. За нею, правоноступництвом у трудових відносинах вважається продовження трудових відносин з працівниками у разі зміни власника підприємства, установи, організації, реорганізації підприємства, установи, організації (зиття, приєднання, поділу, перетворення, виділу).

У статті також прописано процедуру інформування працівників та їх представників про дату та причини такого правонаступництва.

3. Ввести у КЗпП термін "роботодавець", під яким розуміється власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган (особа) чи фізособа, які в межах трудових відносин використовують найману працю.

4. Прописати обмеження щодо спільної роботи родичів.

Згідно з новою ст. 25-1 КЗпП, роботодавець може запроваджувати обмеження щодо спільної роботи осіб, які є близькими родичами чи свояками (батьки, подружжя, брати, сестри, діти, а також батьки, брати, сестри і діти подружжя), якщо у зв'язку з виконанням трудових обов'язків вони безпосередньо підпорядковані або підконтрольні один одному.

5. Передбачити, що установчими документами роботодавця частина повноважень у сфері трудових відносин можна буде передати керівникам відокремлених підрозділів юридичних осіб.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»