• Посилання скопійовано

Під час прийняття на роботу необхідно проводити вступний інструктаж працівника

Проходження такого інструктажу є обов’язковою умовою допуску працівника до роботи

Під час прийняття на роботу необхідно проводити вступний інструктаж працівника

Держпраці у Львівській області нагадує, що відповідно до ст. 18 Закону України «Про охорону праці» та пункту 6.1 глави 6 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, проходження такого інструктажу є обов’язковою умовою допуску працівника до роботи.

Вступний інструктаж проводиться:

  • з усіма працівниками, які приймаються на постійну або тимчасову роботу, незалежно від їх освіти, стажу роботи та посади;
  • з працівниками інших організацій, які прибули на підприємство і беруть безпосередню участь у виробничому процесі або виконують інші роботи для підприємства;
  • з учнями та студентами, які прибули на підприємство для проходження трудового або професійного навчання;
  • з екскурсантами у разі екскурсії на підприємство.

Інструктує осіб спеціаліст служби охорони праці або інший фахівець, затверджений роботодавцем, у кабінеті охорони праці або в спеціально обладнаному приміщенні.

Працівник, який приймається на роботу, після проходження інструктажу розписується про його проходження у журналі реєстрації.

Зазначимо, що, крім вступного, також проводяться первинний, повторний, позаплановий та цільовий інстурктажі.

Держпраці закликає роботодавців дотримуватися чинного законодавства та встановлених правил безпеки з охорони праці задля уникнення нещасних випадків на виробництві.

Джерело: Держпраці у Львівській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»