• Посилання скопійовано

Подаватимемо відомості про трудовий стаж в ПФУ: вимоги до скан-копій

Протягом 5 років після набрання чинності Законом про електронні трудові книжки роботодавцям доведеться подати ПФУ інформацію про трудовий стаж їх працівників. Тобто надати скан-копії наявних в них паперових трудових книжок. Які вимоги при цьому треба виконати?

Подаватимемо відомості про трудовий стаж в ПФУ: вимоги до скан-копій
Як ми повідомляли раніше, 5 лютого 2021 року Верховною Радою було прийнято в цілому урядовий проєкт Закону №3623.  
Цим законопроєктом передбачається:
  1. Установити п’ятирічний перехідний період для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника (протягом цього періоду застосовуватиметься як паперова трудова книжка, так й електронна форма уже наявних або внесених відомостей про трудову діяльність працівника з Державного реєстру).
  2. Визначити, що внесення відомостей про трудову діяльність до Державного реєстру через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді сканованих або оцифрованих копій, передбачених законодавством документів (трудової книжки, довідок тощо), здійснюється працівником і роботодавцем із обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису.
  3. Установити, що після внесення відомостей про трудову діяльність працівника до Державного реєстру, роботодавець зобов’язаний видати оригінал паперової трудової книжки йому на руки під підпис. При цьому також передбачено обов’язок роботодавця вносити на вимогу працівника до паперової трудової книжки записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення.
ПФУ роз'яснює, яким вимогам мають відповідати зазначені скан-копії:
  • скановані копії виготовляються з оригіналів трудової книжки та документів про стаж;
  • скан-копія повинна бути кольорова;
  • сканувати необхідно усі заповнені сторінки трудової книжки в хронологічному порядку (незаповнені сторінки трудової книжки (вкладиша) сканувати не потрібно);
  • скан-копія має бути чітка та читабельна;
  • відскановані документи необхідно зберігати у форматих jpg або pdf;
  • розмір кожного файла не має перевищувати 1 мб;
  • назви файлів мають відповідати виду відсканованого документа.

***

Читайте також:

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»