• Посилання скопійовано

Які ризики містять ознаки трудових відносин від Уряду: позиція депутата

За позицією Железняка, через прийняття урядового законопроєкту щодо ознак трудових відносин фрілансерів можуть примусово записати в штат компанії

Які ризики містять ознаки трудових відносин від Уряду: позиція депутата

Нещодавно ми писали про появу на сайті ВРУ тексту урядового законопроекту щодо встановлення чітких ознак наявності трудових відносин.

16 лютого народний депутат Ярослав Железняк у пості в своєму профілі в ФБ навів окремі ризики цього законопроекту:

  1. Фрілансерів можуть примусово записати в штат компанії – саме такі наслідки матиме урядовий законопроект №5054 про нові критерії трудових відносин.
  2. Під прописані урядом критерії легко підпадає і фрілансер, і фахівці на аутсорсі. Наприклад, програміст-фрілансер, який лише розробляє мобільні додатки для різних компаній, за кількома запропонованими критеріями має бути оформлений в штат однієї з них. Інакше штраф. Це нонсенс.
  3. Навіть якщо для якоїсь роботи, яку виконує працівник на аутсорсі, не знайдеться критеріїв у переліку Кабміну, їх зможуть додати контролюючі органи під час перевірки, оскільки перелік не є вичерпним.

Окремо Железняк закликає Уряд подумати про податкові стимули для підприємців, а не створювати умови, за яких ті самі підприємці будуть змушені виїжджати закордон.

***

Читайте також: Якими будуть ознаки наявності трудових відносин: з'явився текст законопроєкту

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»