• Посилання скопійовано

Уряд може переглянути квоти з працевлаштування людей з інвалідністю

Роботодавці матимуть гнучкі можливості щодо виконання норми працевлаштування як через пряме працевлаштування, так і через замовлення послуг та товарів у підприємств, власниками яких є особи з інвалідністю, або благодійних внесків на розвиток доступного середовища

Уряд може переглянути квоти з працевлаштування людей з інвалідністю

Так, роботодавці матимуть гнучкі можливості щодо виконання норми працевлаштування, як через пряме працевлаштування, так і через замовлення послуг та товарів у підприємств, власниками яких є особи з інвалідністю, або благодійних внесків на розвиток доступного середовища.

Ці та інші норми закладені в проєкт Національної стратегії безбар’єрності, який вчора презентували на засіданні міжвідомчої робочої групи під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участі першої леді Олени Зеленської. У презентації взяли участь і представники Європейської Бізнес Асоціації.

Проєкт пропонує багато новацій, які сприятимуть включенню вразливих категорій населення до економічного життя країни, зокрема:

  • Спростити процедуру отримання фінансової підтримки підприємствами на створення робочих місць за принципом «гроші йдуть за кандидатом»;
  • Забезпечити прозоре використання коштів за виконання норми на працевлаштування, що надходять до Фонду соціального захисту людей з інвалідністю, на адаптацію робочих місць у роботодавців;
  • Удосконалити діяльність Фонду соціального захисту людей з інвалідністю з метою сприяння реальній зайнятості людей з інвалідністю, в частині прозорості і відкритості всіх процесів та процедур;
  • Надати можливість компаніям отримати консультації щодо облаштування доступного середовища та інклюзивного працевлаштування;
  • Розробити та оприлюднити типові положеннями та інформаційні матеріали щодо різноманітності та інклюзивності;
  • Додати професію фахівця з інклюзивності в класифікатор професій;
  • Розробити систему податкових пільг для працедавців, що працевлаштовують більше осіб з інвалідністю, ніж передбачено діючою нормою в 4%, та створення прогресивної шкали сплати санкцій за невиконання норми, тощо.

Створення стимулів для роботодавців, що запроваджують принципи рівності при працевлаштуванні та на робочому місці – таким було одне із завдань напрямку економічна безбар’єрність, над яким працювали і експерти Асоціації. Ми проаналізували усі виклики, з якими стикається бізнес у цьому контексті, та спробували вибудувати політику, яка б враховувала інтереси усіх зацікавлених сторін, як кандидатів, так і компаній.

Ольга Бойко
Координатор комітету промислової екології та сталого розвитку Європейської Бізнес Асоціації

Вже найближчим часом буде розпочато процес широкого громадського обговорення, після чого, у квітні, фіналізований та погоджений з усіма стейкхолдерами документ буде затверджено Кабміном.

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»