• Посилання скопійовано

Виконувати квоти з працевлаштування людей з інвалідністю будемо по-новому: урядовий законопроєкт

Уряд підтримав законопроєкт, за яким роботодавці матимуть гнучкі можливості щодо виконання норми працевлаштування як через пряме працевлаштування, так і через замовлення послуг та товарів у підприємств, власниками яких є особи з інвалідністю, або благодійних внесків на розвиток доступного середовища

Виконувати квоти з працевлаштування людей з інвалідністю будемо по-новому: урядовий законопроєкт

За інформацією Шмигаля з його профіля в Телеграмі, 31 березня Уряд підтримав законопроєкт Мінсоцполітики, який покликаний змінити підхід щодо працевлаштування людей з інвалідністю. Проєктом закону пропонується запровадити стимулюючий інструмент, аби роботодавці були зацікавлені у працевлаштуванні осіб з інвалідністю.

Ініціатива перекликається з проєктом Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні, який був напрацьований в межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської. Це по-справжньому європейський проєкт щодо забезпечення рівних умов та можливостей для всіх українців у всіх сферах життя.

 

Деталі від Мінсоцполітики

Комплексні законодавчі ініціативи спрямовані на впровадження:

  • альтернативного способу виконання встановленого законодавством нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю;
  • диференційованого підходу щодо працевлаштування осіб з важкою формою інвалідності;
  • електронної форми звіту про працевлаштування осіб з інвалідністю;
  • механізмів працевлаштування осіб з інвалідністю на посадах в органах державної влади та місцевого самоврядування;
  • створення рівних умов для усіх роботодавців в частині відповідальності за порушення законодавства у сфері працевлаштування осіб з інвалідністю;
  • інші заходи щодо реалізації ефективних, сучасних та гнучких механізмів з працевлаштування осіб з інвалідністю, у тому числі в частині дерегуляції процесів, забезпечення універсального дизайну та розумного пристосування, стимулювання роботодавців з метою створення робочих місць, а також підвищення рівня відповідальності у разі невиконання встановленої квоти.

Таким чином пропонується осучаснити норми законодавства України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю, створивши сприятливі умови, що враховуватимуть інтереси як осіб з інвалідністю, так і роботодавців.

***

Читайте також: Уряд може переглянути квоти з працевлаштування людей з інвалідністю

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»