• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ підтримує введення реформи трудового законодавства

Комітет ВРУ з соцполітики рекомендував прийняти законопроєкт щодо окремих правил трудових відносин у суб’єктів малого підприємництва

Комітет ВРУ підтримує введення реформи трудового законодавства

На черговому засіданні Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність (№ 5371).

Нагадаємо, що метою законопроєкту є спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність. А саме:

  • зменшення бюрократичного навантаження на роботодавців, спрощення регулювання праці і скорочення зайвих бюрократичних процедур у сфері трудових відносин;
  • створення передумов для зниження рівня «тіньової» зайнятості за рахунок збільшення економічної привабливості і розширення офіційної зайнятості;
  • формування сприятливих умов для діяльності і розвитку суб’єктів малого та середнього підприємництва.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Положення цього Закону будуть застосовуватися до трудових відносин, що виникають з дня, наступного за днем набрання чинності цим Законом.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»