• Посилання скопійовано

Порядок розслідування та обліку нещасних випадків на виробництві підкоригують

З Порядку пропонують виключити норму, за якою нещасні випадки та/або гострі професійні захворювання (отруєння), що сталися на ядерних установках, підпорядкованих Держатомрегулюванню, розслідуються комісією, яка утворюється наказом Держатомрегулювання

Порядок розслідування та обліку нещасних випадків на виробництві підкоригують

На сайті СПО об’єднань профспілок оприлюднено проєкт постанови КМУ «Про внесення зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві».

З Порядку пропонується виключити пункт 26, за яким нещасні випадки та/або гострі професійні захворювання (отруєння), що сталися на ядерних установках, підпорядкованих Держатомрегулюванню, розслідуються комісією, яка утворюється наказом Держатомрегулювання.

Як зазначено у пояснювальній записці, виключення цієї норми врегулює питання реалізації Держпрацею у повному обсязі процедури розслідування та ведення обліку нещасних випадків та аварій на виробництві, а також питання розслідування професійних захворювань та отруєнь на виробництві для персоналу ядерних установок.

У разі потреби працівники  Держатомрегулювання можуть бути залучені до роботи комісій, що утворюються, відповідно до пунктів 10, 13, 15 Порядку.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»