• Посилання скопійовано

ВРУ прийняла у І читанні закон щодо профстандартів

Законопроєктом №4147 пропонується внести зміни до КЗпП та Закону про оплату праці в частині встановлення пріоритетності професійних стандартів над кваліфікаційними характеристиками, зміни суб’єкту, уповноваженого на затвердження професійних стандартів

ВРУ прийняла у І читанні закон щодо профстандартів

ВРУ прийняла за основу проект Закону №4147 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій".

Метою законопроекту є стимулювання розвитку національної системи кваліфікацій.

Законопроект спрямований на законодавче визначення часткової кваліфікації, встановлення сучасних вимог до професійних знань та умінь працівників, усунення колізій між професійними стандартами та кваліфікаційними характеристиками, окремих питань розроблення, затвердження та введення в дію професійних стандартів, створення та ведення Реєстру видів занять (професій) та кваліфікацій, діяльності Галузевих рад з розроблення професійних стандартів, а також врегулювання пов’язаних із цим окремих положень законодавства про функції колегіального органу у сфері кваліфікацій (Національне агентство кваліфікацій).

Законопроектом пропонується визначити терміни повної та часткової професійної кваліфікації; встановити пріоритетність професійних стандартів над кваліфікаційними характеристикам; окремі питання розроблення, затвердження та введення в дію професійних стандартів; створення та ведення Реєстру видів занять (професій) та кваліфікацій, діяльності Галузевих рад з розроблення професійних стандартів, пов’язаних із цим окремих положень законодавства про функції колегіального органу у сфері кваліфікацій та інших пов’язаних питань.

Відповідні зміни пропонується внести до Кодексу законів про працю України, законів України «Про оплату праці», «Про освіту», «Про зайнятість населення».

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»