• Посилання скопійовано

З 16 липня діють типові форми трудових договорів для надомної та дистанційної роботи

16 липня опублікований та набрав чинності Наказ Мінекономіки від 05.05.2021 р. №913-21, яким затверджено типові форми трудових договорів про надомну та дистанційну роботи

З 16 липня діють типові форми трудових договорів для надомної та дистанційної роботи

Ми уже повідомляли раніше про затвердження Мінекономіки наказу про типові форми договорів про надомну і дистанційної роботи. Проте на той час він ще очікував реєстрації у Мін'юсті. Відповідно не було й самого тексту документу. І ось нарешті він з'явився.

Наказом від 05.05.2021 р. №913-21 (зареєстрований в Мін'юсті 06.07.2021 р. за №886/36508) затверджено:

Цей наказ набрав чинності 16 липня 2021 року (з дня його офіційного опублікування в "Офіційному віснику України", №54/2021).

Нагадаємо, що з 27 лютого діє Закон №1213-IX щодо запровадження двох самостійних видів (форм) роботи – дистанційної та надомної. Для цього у КЗпП введено дві нові статті:

В них, крім порядку оформлення таких видів робіт, також прописано про типові форми трудового договору про надомну та дистанційну роботи та їх затвердження Мінекономіки. При цьому додержання письмової форми є обов’язковим при укладенні трудового договору про надомну та дистанційну роботу. Докладно про порядок оформлення дистанційної та надомної роботи ми розповідали у своїй аналітиці тут

 ***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»