• Посилання скопійовано

Працівник відмовляється від обов'язкової вакцинації від COVID-19: які наслідки?

У разі відмови або ухилення від обов'язкової вакцинації працівників будуть відстороняти від виконання зазначених видів робіт

Працівник відмовляється від обов'язкової вакцинації від COVID-19: які наслідки?

Нагадуємо, що МОЗ підготував проєкт наказу про Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням. Про це ми писали тут.

Згідно з проєктом, обов'язковій вакцинації проти COVID-19 на період дії карантину підлягають:

  • працівники центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів;
  • працівники місцевих державних адміністрацій;
  • працівники закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних закладів освіти.

У пояснювальній записці до проєкту МОЗ зазначив, що вказаний перелік може бути розширено залежно від епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Окремо в ній підкреслено, що у разі відмови або ухилення від вакцинації, ці працівники відсторонюються від виконання зазначених видів робіт. Що чекає працівника при відстороненні від роботи, ми писали тут, а судову практику наводили ось тут.

МОЗ нагадує, що Європейський суд з прав людини у квітні 2021 року підтвердив положення національного законодавства, що обов'язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не протирічить Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»