• Посилання скопійовано

Як заповнювати повідомлення про прийняття на роботу? Питайте в Мінекономіки

Надання роз’яснень щодо законодавства про працю в частині заповнення та подання Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту знаходиться в правовому полі Мінекономіки. Про це повідомили податківці у ЗІР

Як заповнювати повідомлення про прийняття на роботу? Питайте в Мінекономіки

Податківці у підкатегорії 201.10 ЗІР зауважили, що  згідно з ч. 3 ст. 24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування ЄСВ про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту затверджено постановою КМУ від 17.06.2015 р. №413 із змінами та доповненнями (далі – Порядок №413).

Враховуючи норми Постанови №413 ДПС лише приймає від суб’єктів господарювання Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту (далі – Повідомлення), проте не регулює питання трудових відносин, встановлених ст. 24 КЗпП.

Відповідно до п. 1 Положення про Міністерство економіки України, затвердженого постановою КМУ від 20.08.2014 р. №459 (в редакції постанови КМУ від 17.02.2021 р. №124), Міністерство економіки України (далі – Мінекономіки) є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику, зокрема, у сфері праці, трудових відносин.

Отже, надання роз’яснень стосовно законодавства про працю в частині заповнення та подання Повідомлення знаходиться в правовому полі Мінекономіки.

***

Читайте також: Повідомлення про прийняття на роботу: що змінилося у новій формі?

***

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»