• Посилання скопійовано

Як відновити книгу обліку трудових книжок?

У разі втрати книги обліку трудової книги потрібно скласти відповідний акт. В акті відобразити, з яких причин загубилася або знищена така книга. Після оформлення акта слід видати наказ про заведення нової книги

Як відновити книгу обліку трудових книжок?

Держпраці у Дніпропетровській області розповідає, що у разі втрати книги обліку трудової книги потрібно скласти відповідний акт за участю довільної кількості учасників. В акті відобразити з яких причин загубилася або знищена книга обліку трудових книжок. Після оформлення акту видати наказ з основної діяльності про заведення нової книги обліку трудових книжок. Облік трудових книжок регулюється розділом 7 «Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників», затвердженої спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993 р. №58.

Ведення трудових книжок не скасовано. Відповідно до п. 4 Постанови КМУ від 27.04.1993 р. №301 «Про трудові книжки працівників» відповідальність за організацію ведення обліку, зберігання і видачу трудових книжок покладається на керівника підприємства.

Книга повинна бути пронумерована, прошнурована та скріплена підписом керівника підприємства і печаткою,у разі наявності.

Книга обліку руху трудових книжок ведеться за формою №П-10 «Книга обліку руху трудових книжок і вкладишів до них», затвердженою наказом Міністерства статистики України від 27.10.1995 р. №277 «Про затвердження типових форм первинного обліку особового складу».

***

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»