• Посилання скопійовано

28 липня стало святковим днем в Україні: підписано та опубліковано закон!

Президент підписав Закон №2035-ІХ про визнання Дня Української Державності (28 липня) вихідним днем. Його цього ж дня опубліковано в "Голосі України". Тож вже цього літа 28 липня будемо мати нове свято

28 липня стало святковим днем в Україні: підписано та опубліковано закон!

Нагадаємо, що 31 травня 2022 року ВРУ підтримала в цілому проєкт Закону №5864 "Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності".

За інформацією картки законопроєкту, 7 червня, Президент В. Зеленський підписав цей Закон від 31.05.2022 р. №2295-ІХ. Він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Цього ж дня його було опубліковано в "Голосі України". Тож з 9 червня Закон почне діяти.

Законом внесено зміну до ст. 73 КЗпП. А саме доповнено її нормою щодо встановлення 28 липня Дня Української Державності як святкового дня. Таким чином, День Української Державності стане святковим вихідним днем.  

Тож вже цим літом, 28 липня, будемо святкувати нове свято – День Української Державності.

Щоправда, зауважимо, що воєнний стан в Україні наразі продовжено до 23 серпня.  У період дії воєнного стану не застосовуються, зокрема, й норми статей 71-73 КЗпП (святкові і неробочі дні). На практиці це означає, що офіційних святкових та неробочих днів в Україні немає. При цьому графік роботи та час відпочинку встановлює роботодавець.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»