• Посилання скопійовано

Чи можливо взяти відпустку для навчання в період декретної відпустки?

Мінсоцполітики зазначило, що чинне законодавство не містить заборони перервати декретну відпустку для отримання відпустки у зв'язку з навчанням

Чи можливо взяти відпустку для навчання в період декретної відпустки?

Мінсоцполітики у листі від 31.07.2014 р. №292/13/133-14 роз'яснило, що після закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами за бажанням жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.

Чинне законодавство не містить заборони перервати зазначену відпустку для отримання відпустки у зв'язку з навчанням. Видана навчальним закладом довідка-виклик, яка засвідчує факт успішного виконання працівником індивідуального плану підготовки, є підставою для надання йому оплачуваної відпустки.

Переривання відпустки для догляду за дитиною має бути належно оформлене на підставі заяви працівниці наказом роботодавця. Аналогічно після закінчення відпустки у зв'язку з навчанням може бути оформлена відпустка для догляду за дитиною.

На час додаткових відпусток у зв'язку з навчанням за працівниками за основним місцем роботи зберігається середня зарплата.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»